Restauracím s příběhem se daří

Redakce dopopručuje

Jaká je nejlepší seznamka?

V dnešní době se online randění stává velmi běžným...

Houba parazit, která léčí

Housenice čínská je neobvyklá houba s dlouhou historií použití...

Posilovací lana: Nejen pro děti, ale i pro dospělé

Vzpomínáte na ty časy, kdy jste jako děti trávili...

Hodinky jako klíčový prvek vašeho stylového vzhledu

V době digitálních technologií, kdy čas můžeme zjistit prakticky...

Proč se vyplatí zvolit truhlářství namísto běžného obchodu s nábytkem?

Zařizujete atypický interiér? Nebo jednoduše toužíte po nábytku, který...

Také jste si všimli, že se v posledních letech doslova roztrhl pytel s restauracemi a malými bistry, které jednoduše nabízí něco víc než jen jídlo? Příběhy jednoduše táhnou, a tak má-li restaurace, kavárna či bistro nějaký příběh a navíc dokáží nabídnout chutné jídlo a pití, pak se jim skutečně daří. Někdy až rozum zůstává stát nad tím, jak se mohou v jedné ulici či na menším městě uživit vedle sebe restaurace a kavárny, ale lidé dnes skutečně uvítají příjemné místo, kde mohou posedět a dát si něco dobrého. Tak pro nezkusit něco podobného?

Prvotní investice mnohé odradí

Pravdou je, že originální nápad je určitě základ. Vznikají tak restaurace, kde se jídlo servíruje na špejli či na kameni. Pokrmy mají různá, někdy až absurdní, jména. Obsluha jako by přicestovala strojem času ze středověku, ale co naplat, nejdříve to bude něco stát. Investovat je třeba nejen do samotného objektu, který bude nutné upravit dle vymyšleného konceptu, ale další část rozpočtu pojme vybavení, a to nejen nábytek a další zařizovací předměty, ale jde především o dobře vybavenou kuchyň. K čemu vám bude, že máte schopného kuchaře, jenž má plnou hlavu kreativních a chutných receptů, když vám bude chybět profesionální gastro vybavení. Nejde jen o kvalitní sporák, ale potraviny je třeba uchovávat čerstvé a to nepůjde bez profesionální lednice. Snížit náklady na personál pak může další vybavení, které v počátku může navýšit investici, ale s časem se vyplatí, dobrým příkladem je například profesionální myčka na nádobí a další vybavení.

Těžké začátky

Mnoho podnikatelů odradí tzv. pomalý start. Získat si klientelu může někdy chvíli trvat, ale pokud budete poctiví a váš koncept bude mít dobrou myšlenku, pak na sebe úspěch jistě nenechá dlouho čekat. Vydržte, ať se i vaše restaurace, bistro, kavárna či cukrárna může těšit na stálý přísun věrných zákazníků i těch, kteří rádi objevují nová místa.

Svět Dnes na Facebooku
euro