Vytížený moderátor Jan Vobora miluje vaření. Máme pro Vás jeho oblíbený recept

Redakce dopopručuje

Jaká je nejlepší seznamka?

V dnešní době se online randění stává velmi běžným...

Houba parazit, která léčí

Housenice čínská je neobvyklá houba s dlouhou historií použití...

Posilovací lana: Nejen pro děti, ale i pro dospělé

Vzpomínáte na ty časy, kdy jste jako děti trávili...

Hodinky jako klíčový prvek vašeho stylového vzhledu

V době digitálních technologií, kdy čas můžeme zjistit prakticky...

Proč se vyplatí zvolit truhlářství namísto běžného obchodu s nábytkem?

Zařizujete atypický interiér? Nebo jednoduše toužíte po nábytku, který...

Oslovili jsme moderátora Jana Voboru, abychom zjistili jak je na tom s vařením a požádali ho, zda by nám neprozradil svůj oblíbený recept.

Honzo o Vás je známo, že krom moderování hrozně rád vaříte, měl by jste pro naše čtenáře nějaký Váš dobrý recept?
Jeden bych pro Vaše čtenáře měl, můj oblíbený, ale abych se přiznal už jsem ho dlouho nevěřil, tak snad na nic nezapomenu.

jan vobora - jídlo1000 g vepřové plece
2 střední cibule (cca 200 g)
5 stroužků česneku
loupaná konzervovaná rajčata (425 ml)
5 polévkových lžic rajčatového protlaku
8 ks žampionů (cca 130 g)
6 polévkových lžic slunečnicového nebo olivového oleje
1 – 2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička pepře
1 kávová lžička kmínu
2 čajové lžičky cukru
bazalka (hrst čerstvé nebo 2 – 3 čajové lžičky sušené)
oregano (hrst čerstvého nebo 2 – 3 čajové lžičky sušeného)
tymián (pár snítek čerstvého nebo 1 čajovou lžičku sušeného)
parmazán

Jak na to?

na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout bez zakrytí a 10 minut dusit ve vlastní šťávě, přidat česnek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky, následně přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr. Vlít 200 ml vody z propláchnuté konzervy. Zakryté dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut, aby maso bylo skutečně měkké. Těsně před servírováním na talíři posypat strouhaným parmazánem.

jan vobora - tělo nová fotoVaříte často, když Vám to čas dovolí?

Velmi rád, když je tedy pro koho. Miluji, když k nám domů přijede návštěva a klidně se zavřu na tři hodiny do kuchyně, abych jim něco dobrého připravil. Ovšem má nejoblíbenější kuchyně je samozřejmě česká a potom velmi miluji italskou kuchyni. Mají lehká a na přípravu jednoduchá jídla z kvalitních a čerstvých surovin.

Když se vrátíme k Vaší profesi, momentálně více moderujete než hrajete. Jaké akce se vám moderují nejlépe?

To je dost různé, ale všeobecně větší akce kde je více lidí, má to pak takový zvláštní nádech. Nejraději ale preferuji akce typu festivalu nebo jakékoli podobné kulturní akce, kde zároveň můžu více improvizovat. A na těchto akcích je i většinou čas udělat rozhovor  pro rádio či televizi, se kterými rovněž spolupracuji.

Svět Dnes na Facebooku
euro