Aby v kuchyni nebyla nuda, je třeba zkoušet neustále něco nového, přesně to je heslem novodobých kuchařů, kterým je vlastní experimentování a nechybí jim také potřebná odvaha, kdyby snad test nevyšel podle představ. Vždyť i o tom je vaření, pečení a smažení, neboť příště už bude výsledek zase o něco lepší! Když se řekne USA, každému se jistě vybaví rychlé občerstvení. A i přesto, že mu dala moderní doba spoustu přívlastků, základem pro fast-food je nepochybně hamburger, který sedí k americké kuchyni jako například paella k té španělské…

Hovězí varianta se už nese na stůl

Možná není na nejvyšších příčkách žebříčku dietní výživy, ale snad i právě proto je oblíben. A ruku na srdce, nebudete ho přeci jíst každý den, že? Někdy se prostě vydatná masitá večeře nezapře, pojďme si proto připravit hamburger tak, jak jej známe z fotek v amerických cestopisech. A když budeme mít tu čest se špičkovým hovězím, proč si potom nedopřát i prvotřídní olivový olej, že? Ingredience jistě znáte, vaječný žloutek, stroužek česneku, malá cibulka a hořčice, ideálně tedy ta, jež nese název podle jistého historického francouzského města. S domácími houskami rozhodně zabodujete a nezapomeňte na nakládané okurky. Bez majonézy by pak zajisté nebyl burger takový, jak jej důvěrně známe z restaurací.

Chorvatský olivový produkt číslo jedna, sbírající řadu medailových ocenění. Přesně tohle se dá říci, když se nám představuje Chiavalon Atilio. Ten je vyladěný přesně na grilovaná masa, ať už jde o vepřovou krkovičku nebo hovězí burger. Představuje univerzální doplněk večeře, kde se masem opravdu nešetří. Extra panenský olivový olej, zvláště tedy pokud si jej pořídíte v extra panenské variantě, má i spoustu zdravotních benefitů. Lepší trávení i pleť, vliv i na duševní zdraví, protože pohoda je přeci do značné míry závislá i na tom, co jíte. Pokud dáte olivám šanci, rozhodně se nezklamete. A věřte, že s nimi nevykouzlíte jen špičkový burger, ale i zeleninová rizota, a dokonce třeba i zmrzlinu a čokoládový dort, stačí trochu fantazie a tipů, jak na to!

https://svetdnes.cz/wp-content/uploads/burger-4152013_1920-1024x683.jpghttps://svetdnes.cz/wp-content/uploads/burger-4152013_1920-150x150.jpgPR-leadersTipyAby v kuchyni nebyla nuda, je třeba zkoušet neustále něco nového, přesně to je heslem novodobých kuchařů, kterým je vlastní experimentování a nechybí jim také potřebná odvaha, kdyby snad test nevyšel podle představ. Vždyť i o tom je vaření, pečení a smažení, neboť příště už bude výsledek zase o něco...Svět Dnes, zprávy z vašeho kraje. Svět Dnes vám přináší zprávy z vašeho kraje, České republiky a celého světa.
Svět Dnes na Facebooku
  • 24
    Shares