Proč je sushi tak zdravé a kam na něj vyrazit v Praze?

Redakce doporučuje

Pro zařadit cvičení na gymnastickém míči do každodenní rutiny?

Cvičení na gymnastickém míči patří mezi mimořádně účinné způsoby,...

Kde nakupovat nejlevnější licence k jinak drahým programům?

Počítače jsou dnes strašně drahé, ovšem nejen ty. Abychom...

Jak funguje redermalizace? Věda za hydratační mezoterapií

Slovo redermalizace zní složitě, ale princip této procedury je...

Termoizolační fólie: Moderní řešení pro úsporu energie

Termoizolační fólie představují pokročilé řešení pro zlepšení tepelně-izolačních vlastností...

Sushi je zdravou japonskou lahůdkou nejen mezi normálními smrtelníky, ale i mezi vrcholovými sportovci. „Neznám žádného tenistu, který by neměl rád sushi,“ prozradila na svém Twitteru Serena Williamsová.

Víte, proč je sushi tak oblíbené?

Je sushi opravdu tak zdravé, jak se říká?

Maso ryb obsahuje zdraví prospěšné látky, jako například omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro celkové zdraví a pohodu (mimo jiné pomáhají odvracet deprese).

Rýže je zdrojem karbohydrátů a sacharidů, které tělu dodávají energii. Rýžový ocet, který se při vaření rýže přidává, je přírodní antibiotikum a antiseptikum a navíc přispívá k dobrému trávení.

Řasa nori obsahuje řadu minerálů a je bohatá na vitamíny A, B1, B2, B6 a C. Pomáhá k detoxikaci organismu a snížení hladiny cholesterolu.

Když všechny ingredience, které jsou napěchované zdraví prospěšnými látkami, spojíme, zabalíme a nakrájíme, připravíme sushi.

Nejdůležitější je čerstvost a kvalita surovin

Jednou ze zásad skvělého sushi jsou kvalitní a čerstvé suroviny. Proto je dobré pro konzumaci tradiční japonské pochoutky vybrat takovou restauraci, která se na sushi specializuje. A abyste se neztratili v jídelníčku, pomůžeme vám rozlišit jednotlivé základní druhy sushi:

  • Sushi – Maki: je nejoblíbenějším druhem sushi. Je připravované z rýže, plněné kousky masa nebo zeleniny a zabalené do řasy nori. To vše nakrájené na kolečka.
  • Sushi – California roll: je připravované stejně, jako Maki, akorát naopak. Na povrchu je místo řasy rýže.
  • Sushi – Temaki: neboli sushi v kornoutku. Z řasy je vyrobený kornoutek, který se plní masem a rýží.
  • Sushi – Nigiri: na válečku z rýže je položený kousek ryby, zeleniny nebo vejce.
  • Sashimi: oproti ostatním druhům postrádá rýži a řasu nori. Je to speciální druh sushi, který je tvořený jen plátky ryb.

Kam na sushi v Praze?

Praha je plná sushi restaurací. Kde ale víme, že se skvěle najíte, je restaurace Sushi Upgrade v Opletalově ulici na Praze 1, kde pro vás sushi připraví opravdoví profesionálové a mistři japonské kuchyně s mnohaletými zkušenostmi. Máte to daleko? Využijte jejich rozvoz sushi po Praze a vychutnejte si japonskou atmosféru doma na gauči.

euro