Reishi je právem královna léčivých hub

Redakce doporučuje

Co nesmí chybět ve vašem podzimním šatníku

S příchodem podzimu se náš šatník postupně proměňuje. Dlouhé...

Reishi je právem královna léčivých hub

Reishi (Ganoderma lucidum), známá také jako "houba nesmrtelnosti", je...

Kryty na mobil s vlastním potiskem jsou jedinečné

V dnešní době, kdy jsou mobilní telefony nedílnou součástí...

Proč mít předsíň zařízenou prakticky?

Předsíň je první místo, které vidíte po příchodu domů,...

Dominik Kwolek: Výjimečný hudební talent spojující rock, soul, funk a blues

Hudební svět je plný žánrů, které přinášejí energii, emoce...

Reishi (Ganoderma lucidum), známá také jako „houba nesmrtelnosti“, je jednou z nejvyhledávanějších léčivých hub používaných v tradiční čínské medicíně. Její obliba v posledních letech vzrostla díky jejím výjimečným zdravotním přínosům a všestrannému využití. Reishi se považuje za symbol zdraví a dlouhověkosti, a to nejen v Asii, ale i po celém světě.

Přírodní zázrak

Reishi je charakteristická svým lesklým, hnědým kloboukem, který má tvar plochého vějíře. Roste na dřevěných kmenech a pařezech, přičemž preferuje stromy jako je dub nebo buk. Tato houba se vyznačuje hořkou chutí a typickou vůní, která ji odlišuje od jiných druhů hub. Procházky po lese jsou zdravé, ale výhodnější než hledání léčivé houby reishi v přírodě je její užívání v podobě kapslí nebo extraktu. Máte tak svůj přírodní zázrak vždy po ruce v té nejlepší kvalitě a bez obav z možné záměny nebo plísní.

Zdravotní přínosy

Tato oblíbená houba nabízí široké spektrum účinků, které podporují zdraví a pohodu. Pomáhá posilovat přirozenou obranyschopnost organismu a snížení četnosti nachlazení a infekcí. Reishi má adaptogenní účinky, které pomáhají tělu lépe se přizpůsobit stresovým situacím. Mnoho lidí ji užívá ke zklidnění mysli a podpoře duševní pohody. Houby jsou bohaté na antioxidanty, které chrání buňky před poškozením a pomáhají v prevenci chronických onemocnění. Některé studie naznačují, že Reishi může přispět ke zlepšení zdraví kardiovaskulárního systému tím, že reguluje hladinu cholesterolu a podporuje zdravý krevní oběh.

Reishi je skutečným pokladem mezi léčivými houbami, která nabízí řadu zdravotních výhod. Její schopnost posilovat imunitní systém, snižovat stres a poskytovat antioxidanty z ní činí vynikající volbu pro každého, kdo hledá přírodní cestu k podpoře zdraví. Zařazení reishi do vašeho jídelníčku by mohlo být skvělým krokem k lepšímu zdraví a pohodě.

Svět Dnes na Facebooku
euro