Grilovací sezóna s létem nekončí ani nezačíná

Redakce doporučuje

Administrativní budovy a revize elektroinstalace

Specifika kancelářských prostor - revize elektroinstalace v administrativních budovách...

Bitcoin: Zlatá horečka digitálního věku

Představte si, že byste v roce 2010 koupili pizzu...

Tříselná kýla: Kdy vzniká a jak ji co nejrychleji vyléčit

Vyklenutí tkáně přes zeslabené místo v břišních svalech může...

Tekuté zlato k Vánocům

Advent patří bezpochyby k nejkrásnějšímu období v roce vůbec,...

Nešťastně pokukujete po kalendáři a škrtáte postupně dny, které ještě musí uplynout než přijdou teplé jarní a letní dny, abyste mohli opět rozpálit váš gril, a grilovací sezóna mohla opět začít? Neblázněte, grilovat přece můžete po celý rok! Že nepatříte k těm šťastlivcům, kteří by měli zimní zahradu či krytou zahradní kuchyň,? Nic z toho nepotřebujete. Gril lze používat i v běžné domácí kuchyni během zimních či deštivých dnů.

Elektrický gril Weber Q 1400

Ideální řešení pro grilovací nadšence

Patříte-li nadšencům grilů a milovníkům všech grilovaných pochutin, pak byste měli svou grilovací sezónu skutečně proměnit na celoroční záležitost. Docílit toho lze relativně snadno, kromě pořádného zahradního grilu si můžete pořídit ještě gril elektrický, a ten používat při nepříznivém počasí velké části roku v našich zeměpisných šířkách.

Jaký gril si vybrat

Při výběru zahradního grilu je situace o něco složitější než v případě grilu elektrického. Zahradní gril vybíráme obvykle plynový nebo na dřevěné uhlí, i když i elektrický gril lze samozřejmě využívat ve venkovním prostředí, kde je v dosahu zdroj elektrické energie. U prvních dvou zmíněných grilů je nutné zvážit, co od grilovaných pokrmů očekáváme, ale také to, kolik času jsme ochotni celému procesu grilování věnovat.

Plynový gril Weber Q 1200

Gril plynový nabízí relativně rychlý způsob přípravy pokrmů, požadované teploty se dočkáte během krátké chvíle, a hned vzápětí může začít samotné grilování. Nevýhoda tohoto grilu spočívá prakticky jen v tom, že jídla na něm připravená budou vždy postrádat chuť a vůni, kterou zajistí jen gril na dřevěné uhlí. Někteří lidé mohou mít rovněž obavu z manipulace s plynovými nádobami apod.

Gril Weber Smokey Mountain Cooker

Gril na dřevěné uhlí je klasikou a letitou stálicí českých i světových zahrad a teras. Kouzlo tohoto druhu grilování spočívá v tradičním způsobu přípravy pokrmů, tedy pomocí vysoké teploty, která vzniká při hoření a doutnání dřevěného uhlí. Jen tímto způsobem získá maso a další potraviny                                                                                                               autentickou chuť a vůni.

Gril pro chuť i pro oko

Asi si nemusíme dlouze vysvětlovat, jak v dnešní době záleží také na vzhledu interiéru a exteriéru, a proto by i grily měly být jejich ozdobou. Svým vzhledem a kvalitou zpracování rozhodně zaujmou grily Weber a další renomované značky specializující se na grilování. Svým designem nás uchvátil Gril Weber na dřevěné uhlí Smokey Mountain Cooker a z plynových potom rovněž velmi efektní Q1200, jehož obdobou je elektrický Q1400.

Snad jsme vás přesvědčili, že variant grilování je hned několik, takže už žádné výmluvy a začněte novou sezónu ještě před začátkem jara.

euro
Předchozí článek
Další článek