Také milujete bábovku? Existuje mnoho receptů, většinou je základem šest i více vajec a někteří trvají na dvoubarevné klasice s kakaovým středem. Já jsem si oblíbila trochu odlehčenou formu tvarohové chuti a lehkosti. image1 (1)Bábovka v je v tomto provedení o poznání vláčnější a každý její kousek se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Co budeme potřebovat: 3 vejce, 250 g másla či Hery, 250 g tvarohu, 250 g cukru krystal + 1 vanilkový, 250 g polohrubé mouky + 1 prášek do počiva

Jak postupovat: Postup je stejný jako u běžné bábovky. Nejprve utřeme žloutky s cukry a tukem do pěny, přidáme tvaroh, postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. V závěru jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy rovnoměrně naneseme těsto a pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 50 minut.

Tipy: S upečenou bábovkou vždy manipulujte opatrně, prudkými pohyby může těsto klesnout!

Svět Dnes na Facebooku
  • 13
    Shares