Vytížený moderátor Jan Vobora miluje vaření. Máme pro Vás jeho oblíbený recept

Redakce doporučuje

Revoluční tarif Fintovka od Fonergy

V dnešním neustále se měnícím energetickém prostředí je klíčové...

Proč je dobré zařadit omega-3 mastné kyseliny do každodenního života?

Omega-3 mastné kyseliny patří mezi esenciální tuky, což znamená,...

Oslovili jsme moderátora Jana Voboru, abychom zjistili jak je na tom s vařením a požádali ho, zda by nám neprozradil svůj oblíbený recept.

Honzo o Vás je známo, že krom moderování hrozně rád vaříte, měl by jste pro naše čtenáře nějaký Váš dobrý recept?
Jeden bych pro Vaše čtenáře měl, můj oblíbený, ale abych se přiznal už jsem ho dlouho nevěřil, tak snad na nic nezapomenu.

jan vobora - jídlo1000 g vepřové plece
2 střední cibule (cca 200 g)
5 stroužků česneku
loupaná konzervovaná rajčata (425 ml)
5 polévkových lžic rajčatového protlaku
8 ks žampionů (cca 130 g)
6 polévkových lžic slunečnicového nebo olivového oleje
1 – 2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička pepře
1 kávová lžička kmínu
2 čajové lžičky cukru
bazalka (hrst čerstvé nebo 2 – 3 čajové lžičky sušené)
oregano (hrst čerstvého nebo 2 – 3 čajové lžičky sušeného)
tymián (pár snítek čerstvého nebo 1 čajovou lžičku sušeného)
parmazán

Jak na to?

na oleji orestovat cibuli do zezlátnutí, přidat maso, krátce zprudka osmahnout bez zakrytí a 10 minut dusit ve vlastní šťávě, přidat česnek, vmíchat sůl, pepř, kmín a bylinky, následně přidat rajčatový protlak, celý obsah konzervy s rajčaty a cukr. Vlít 200 ml vody z propláchnuté konzervy. Zakryté dusit 15 minut, přidat žampiony, dále dusit cca 10 minut, aby maso bylo skutečně měkké. Těsně před servírováním na talíři posypat strouhaným parmazánem.

jan vobora - tělo nová fotoVaříte často, když Vám to čas dovolí?

Velmi rád, když je tedy pro koho. Miluji, když k nám domů přijede návštěva a klidně se zavřu na tři hodiny do kuchyně, abych jim něco dobrého připravil. Ovšem má nejoblíbenější kuchyně je samozřejmě česká a potom velmi miluji italskou kuchyni. Mají lehká a na přípravu jednoduchá jídla z kvalitních a čerstvých surovin.

Když se vrátíme k Vaší profesi, momentálně více moderujete než hrajete. Jaké akce se vám moderují nejlépe?

To je dost různé, ale všeobecně větší akce kde je více lidí, má to pak takový zvláštní nádech. Nejraději ale preferuji akce typu festivalu nebo jakékoli podobné kulturní akce, kde zároveň můžu více improvizovat. A na těchto akcích je i většinou čas udělat rozhovor  pro rádio či televizi, se kterými rovněž spolupracuji.

euro