Dobré maso je základem každého steaku, tvrdí šéfkuchaři

Redakce dopopručuje

Jaká je nejlepší seznamka?

V dnešní době se online randění stává velmi běžným...

Houba parazit, která léčí

Housenice čínská je neobvyklá houba s dlouhou historií použití...

Posilovací lana: Nejen pro děti, ale i pro dospělé

Vzpomínáte na ty časy, kdy jste jako děti trávili...

Hodinky jako klíčový prvek vašeho stylového vzhledu

V době digitálních technologií, kdy čas můžeme zjistit prakticky...

Proč se vyplatí zvolit truhlářství namísto běžného obchodu s nábytkem?

Zařizujete atypický interiér? Nebo jednoduše toužíte po nábytku, který...

Přemýšlíte nad tím, co si uděláte k večeři? Chcete se po náročném dni odměnit něčím opravdu dobrým? Jednou z možností, co si uvařit dobrého, je steak, který připravíte na pořádně rozpáleném grilu. Steak jako takový patří k nejoblíbenějším jídlům mužů, i proto se danému pokrmu často přezdívá “typicky mužská záležitost”. Je však pravdou, že na pořádném steaku si pochutnají i ženy. Právě ženy milující steak mají u mužů trochu navrch. Nicméně při přípravě steaků si každý pokládá jednu zásadní otázku – jaké maso si připravit?

Podle šéfkuchařů je dobré maso základem každého skvělého a dobře chutnajícího steaku. Na tom se ostatně shodují i kuchaři z Bernie’s Irish Pub z Ostravy, kam si ostatně na skvěle připravený steak zajeďte v případě, že se vám doma nepodaří nic dobrého ukuchtit, či v případě, že na přípravu jakéhokoli pokrmu nemáte zrovna čas. 

Jak jsme zmínili, i šéfkuchaři ze steak house v Ostravě mají jasno v tom, že výběr správného masa je základ. 

Nebojte se pořádného hovězího masa

Mnozí domácí kuchtíci mají respekt z hovězího masa, ze kterého se v restauraci na Stodolní připravuje steak nejčastěji. Jenže člověk by se opravdu neměl být pořádného kusu hovězího masa, proto dejte stranou všední kuřecí nebo vepřové. I když se na internetu dočtete o tom, jak je hovězí krvavé maso špatné pro zdraví, ve skutečnosti je tento typ masa považován za výživný a zdravý. Maso je totiž skvělým zdrojem bílkovin, navíc se řadí k vůbec nejkvalitnějším masům, na které můžete v obchodech narazit. 

Kvalita masa se měří podle několika faktorů

Při výběru vhodného masa na steak je třeba dívat se na vícero faktorů. Maso si vybírejte zejména podle jeho čerstvosti (v ideálním případě volte maso z pultového prodeje než maso balené). Dejte šanci českým dodavatelům, jejichž maso má potvrzení o kvalitě. Pokud však zkusíte proslulé argentinské maso, taktéž nebudete litovat.

Svět Dnes na Facebooku
euro