Dny už se začínají výrazně prodlužovat a slunce svítí čím dál více – pro mnoho milovníků dobrého jídla to neznamená nic jiného, než že začala sezóna grilování!

Příjemné večery s přáteli

Grilování je skvělý způsob, jak strávit s přáteli pohodový večer. Je však s podivem, že mnoho příznivců grilovaného masa neumí udělat správně steak? Jaký je tedy doporučený postup?

Základem všeho jsou kvalitní suroviny. Většina lidí volí čerstvé a mladé maso, na steak se nejvíce hodí to vyzrálé. Nejlépe uděláte, pokud jej vyndáte z lednice cca půl hodiny před samotným grilováním. Pokud zraje ve vakuu, porušte obal a nechte jej okysličit. Dalším krokem je nakrájení. Porcujte ostrým nožem za silnější plátky. Až bude maso nakrájené, ochuťte jej. Zde záleží na tom, zda jste volili čerstvé maso nebo uzrálé. Zatímco u čerstvého masa je nutností marináda, u zralého by jakékoliv jiné koření než sůl a pepř vyloženě uškodilo. Přidat můžete i kapku olivového oleje. Potom už jen stačí rozpálit gril a steak propéct podle vlastních představ a chutí.

Správný gril

Pokud i vy milujete chuť čerstvě ugrilovaného masa, kombinovanou s chutnou přílohou a salátem, pak právě nastal váš čas. K tomu však potřebujete spolehlivý gril. Právě takovým je i elektrický gril Orava EG-1300. Tento stolní gril se může pochlubit dvojitou nepřilnavou grilovací plochou, takže se nemusíte bát, že by se maso připeklo. Skleněné víko zaručí, že nikoho nezraní prskající olej a maso bude rovnoměrně a rychle opečené. Díky tepelně izolované rukojeti nehrozí riziko poranění v důsledku spálení. Teplotu grilu můžete plynule regulovat termostatem, gril je tak velmi jednoduchý na ovládání i následné čištění. Výhodou potom je, že pokud vás při grilování zastihne déšť či jiná nepřízeň počasí, elektrický gril jednoduše můžete odnést do domu a pokračovat v přípravě jídla tam.

Pokud vás gril Orava EG-1300 zaujal, můžete jej najít na www.orava.info.

Svět Dnes na Facebooku
  • 12
    Shares