Dbát na to, aby prostředí, ve kterém pracujeme, bylo bezpečné a zdravé, není o nic méně důležité než odvádět dobře vykonanou práci. Na to ostatně myslí i zákon, který ukládá zaměstnavatelům i pracovníkům povinnosti ve třech oblastech: bezpečnost práce, požární ochrana a HACCP systém, jenž se zaměřuje na bezpečnost potravin. Nezanedbávejte jejich dodržovaní ani pravidelné proškolování!
Bezpečně a s rozvahou
Když víte, že máte v práci všechno pod kontrolou, cítíte se jistější a podáváte i lepší výkon. Správně nastavené bezpečnostní systémy a školení snižují riziko úrazů a zbytečného stresu. Investice do bezpečnosti práce je tak nejen zákonnou povinností, ale i rozumnou volbou, která se vrátí v podobě spokojeného týmu, v němž se zaměstnanci cítí dobře, protože vědí, že jejich zdraví je na prvním místě.
Neméně důležitá je i požární ochrana, jejímž základem je identifikace a hodnocení rizik, rozvrhnutí aktivní i pasivní protipožární ochrany a – jak jinak – důkladné proškolení zaměstnanců. Ať už jde o dostatek hasicích přístrojů nebo profesionální kontrolu pracoviště, každý krok snižuje riziko ohrožení majetku i životů zaměstnanců.
Nejen zaměstnance, ale i zákazníky chrání zásady HACCP. Pokud má vaše firma cokoli společného s výrobou, balením či prodejem jídla, HACCP je vaší tajnou zbraní. Tento systém pomáhá odhalit a eliminovat všechna potenciální rizika při výrobě potravin, k nimž patří především kontaminace nebo bakteriální růst.
Potřebujete poradit s bezpečností v provozu? Stačí zavolat do firmy Věra Bačíková
Pokud vám zní všechny tyto termíny složitě, nebo si nejste jisti, jak začít, nebojte se. Firma Věra Bačíková je tu, aby vám s tím pomohla. Nabízí nejen odborné poradenství, ale i kompletní služby v oblasti bezpečnosti práce, požární ochrany a HACCP. Firma své služby poskytuje kdekoliv po celé České republice. Jděte do toho, všechny tři systémy se totiž zaměřují na prevenci, nikoli na řešení problémů po jejich vzniku. A předcházet problémům je vždy ta lepší varianta
