Zeleninový salát s tuňákem

Zeleninový salát s tuňákem
Zeleninový salát s tuňákem

 

Zeleninový salát s tuňákem obr. 1 

Dietní, přesto chutná kuchyně

Čas přípravy:

15 minut

Ingredience:

200g kadeřavého, nebo hlávkového salátu

2 ks vajec

1 plechovka tuňáka

½ okurky

5 ks ředkviček

½ oranžové, nebo žluté papriky

8 ks cherry rajčat

1 lžíce olivového oleje

Sůl

Pepř

Pečivo

Postup přípravy:

  1. Vajíčka dáme vařit do menšího hrnce a po 10 minutách ochladíme pod proudem studené vody.
  2. Omyjeme salát a nakrájíme ho do mísy spolu s ředkvičkami, rajčaty, paprikou a okurkou.
  3. Přidáme sůl a špetku pepře, doplníme o několik kapek olivového oleje a dobře promícháme.
  4. Otevřeme plechovku s tuňákem a položíme ho dekorativně a rovnoměrně na salát.
  5. Oloupeme vajíčka, rozkrojíme napůl a ozdobíme jimi vršek salátu.
  6. K salátu podáváme čerstvé tmavé, nebo celozrnné pečivo.

 

Autor článku: Štěpánka Pírková

Zeleninový salát s tuňákem Dietní, přesto chutná kuchyněhttps://svetdnes.cz/wp-content/uploads/tunákovy-salát-1024x768.jpghttps://svetdnes.cz/wp-content/uploads/tunákovy-salát-150x150.jpginfo@press-media.czTipyRecepty,Salát,Zeleninový salátZeleninový salát s tuňákem   Zeleninový salát s tuňákem obr. 1  Dietní, přesto chutná kuchyně Čas přípravy: 15 minut Ingredience: 200g kadeřavého, nebo hlávkového salátu 2 ks vajec 1 plechovka tuňáka ½ okurky 5 ks ředkviček ½ oranžové, nebo žluté papriky 8 ks cherry rajčat 1 lžíce olivového oleje Sůl Pepř Pečivo Postup přípravy: Vajíčka dáme vařit do menšího hrnce a po 10 minutách ochladíme pod proudem studené vody. Omyjeme salát...Svět Dnes, zprávy z vašeho kraje. Svět Dnes vám přináší zprávy z vašeho kraje, České republiky a celého světa.
Svět Dnes na Facebooku
  • 24
    Shares