Čtyři méně známé druhy sushi, které stojí za ochutnání

Redakce doporučuje

Revoluční tarif Fintovka od Fonergy

V dnešním neustále se měnícím energetickém prostředí je klíčové...

Proč je dobré zařadit omega-3 mastné kyseliny do každodenního života?

Omega-3 mastné kyseliny patří mezi esenciální tuky, což znamená,...

Jste milovníkem japonského pokrmu jménem sushi? Pak jistě víte, v jakém sushi baru nebo v sushi restauraci ho podávají nejlepší. A určitě už máte vyhlédnuté i takové sushi bary, kde funguje i dovoz, tudíž si můžete nechat přivézt vynikající pokrm až před práh domu. A jestliže sushi milujete víc než jakékoli jiné pokrmy na světě, možná dokážete vyjmenovat základní druhy sushi, jimiž je maki a nigiri. Abyste však ještě více rozšířili své obzory, přinášíme vám čtveřici sushi, které jsou méně známé, ovšem které taky stojí za ochutnání a vyzkoušení. Není samozřejmostí, aby každá restaurace nabízela všechny druhy, proto se raději informujte, ať jste z Prahy nebo chcete třeba sushi v Ostravě.

Inarizushi neboli inari sushi

Poměrně exotický název nese sushi v pytlíčku. Inari sushi je opravdu sushi v pytlíčku, rýže totiž v tomto případě není zabalená do mořské řasy, jako je tomu u jiných druhů sushi, ale rýží se plní tofu kapsa, která se následně vaří.

Je velmi zajímavé, že tento druh sushi se původně vařil jen u chudých doma, byl to pokrm chudých. Dnes se však podává i v těch nejluxusnějších sushi restauracích na světě.

Oshizushi neboli oshi sushi

Opět poměrně exotický název, tentokrát se pod ním skrývá “zmáčknuté sushi”. Připravuje se ve speciální dřevěné krabičce, které se velmi často říká lisovací box na sushi. Oshi sushi se skládá z vrstvené rýže, koření a ryby. Při přípravě se dají jednotlivé ingredience do krabičky, kde se vše důkladně slisuje. Nahoru se často dává čerstvý marinovaný losos.

Chirashi

A co se skrývá pod tímto tajuplným názvem? Skrývá se pod ním sushi salát, který lze popsat jako směs rýže a všech ostatních surovin, které se běžně při přípravě sushi používají. Obvykle se sushi salát jménem chirashi dochucuje sójovou omáčkou nebo třeba pálivějšími wasabi.

Sashimi

I když je sashimi jen maso a nic jiného, co se nekombinuje s rýží, mnozí lidé ho za sushi považují, jelikož se často podává společně se sushi. Stojí to rozhodně taky za ochutnání.

euro